Hromadné rozosielanie emailov

Ako správne komunikovať hromadne elektronicky a neriskovať zablokovanie svojho emailového konta prípadne firemného servera? Je toho celkom dosť čo je treba vedieť z množstva  právnych ako aj technických procesov.

Na to, aby ste vedeli emaily rozposlať musíte mať kvalitnú databázu emailov aj so súhlasmi adresátov. Databázu pravidelne kontrolovať a upravovať podľa reality.

Na samotné hromadné rozposielanie emailov existujú špeciálne profesionálne služby, ktoré umožňujú rozposielať takmer neobmedzené množstvo emailov v čase. Ide o používanie registrovaných serverov, ktoré sa používajú len na tieto účely. Zväčša ide o marketingové účely a teda rozosielanie napríklad newsletttrov. Po odoslaní a doručení analyzujeme počty rozoslaných, doručených prípadne aj odhlásených adresátov z odoberania.

Ak by ste sa predsa len rozhodli pre rozposielanie hromadných emailov využívať outlook alebo rozposielať hromadne cez firemný server, zvážte tieto riziká: znižujete pravdepodobnosť doručenia vašich správ, rozoslanie emailov bude pomalé, poskytovatelia internetu vás môžu vyzvať, aby ste cez jeho server neposielali hromadne emaily a v neposlednom rade môžete ohroziť firemnú poštu umiestnením na blacklisty.

Celú emailovú komunikáciu začínajúcu už zbieraním súhlasov, vytvorením grafiky emailu ako aj samotné hromadné rozoslanie emailu,  poskytnutie štatistík  (počet otvorení, kliknutí, doručení/nedoručení, vrátených, čas otvorenia)  to sú všetko služby, ktoré Vám vieme dodať na kľúč.

K emailovej správe vieme pripojiť aj zopár otázok, na ktoré príjemca pošty môže odpovedať a Vy tak získate spätnú väzbu na to, čo Vás zaujíma.

Nesľubujeme Vám obrovské databázy emailov na ktoré vieme správy rozosielať. Kľúčové je pre nás prístup ku klientovi ako aj zodpovednosť za doručenie emailu do inboxu.

-jm-